Čokoládovo malinová torta
Recept na čokoládovo-malinovú tortu. Skutočný pôžitok pre milovníkov čokolády. V kombinácii s malinami je to zážitok pre chuťové poháriky. Pôvodný recept na túto dobrotu bol plný mascarpone, šľahačky a čokolády ... znamená to vražednú kombináciu v procese chudnutia ´= cukor + tuk. Jeden kúsok mal toľko kalórií ako kompletný obed. Tortu som upiekla, ochutnala a rozdala. Bola skvelá, ale nezapadala do môjho fit režimu. Receptík, ktorý som pre Vás upravila je rovnako chuťovo skvelý, má o polovicu menej kalórií a lepšie výživové vlastnosti.
Čo budeme potrebovať ?
12 porcií
Na korpus ( priemer formy 22cm )
- 4 vajíčka
- 4 PL xylitolu
- 3 PL roztopeného kokosového oleja
- 4 a 1/2 PL hladkej špaldovej múky
- 1 a 1/2 PL karobu
Malinová vrstva
- 300g mrazené maliny ( alebo lesné ovocie )
- 3 PL xylitol
- 80 ml voda
- 3 PL Hraška vanilková ( alebo vanilkový pudingový prášok Zlatý klas )
Krém
- 500 g jemného odtučneného tvarohu
- 140 g grécky biely jogurt 0,3% tuku
- 50 g med
- 50 g želatínový stužovač za studena
Poleva
- 150 g horká čokoláda 85%
- 100 ml rastlinné mlieko
- 50 g čerstvé maliny na ozdobenie
Začneme prípravou korpusu: žĺtka si oddelíme od bielkov, do bielkov pridáme xylitol a vymiešame do peny ( ja som šľahala 10 min. aby bol sneh čo najtuhší ), potom vareškou zľahka primiešame žĺtka, kokosový olej a múku zmiešanú s karobom.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystriekanej kokosovým olejom a pečieme na 180° približne 15 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a následne spravíme do korpusu dierky a pridáme malinovú vrstvu. Odporúčam korpus ešte podrezať odspodu nožom. Torta sa bude vo finále lepšie porciovať.
Tú si pripravíme takto: do hrnca dáme vodu, maliny, xylitol, necháme zovrieť a na záver pridáme Hrašku. Rozmiešame a varíme pokiaľ hmota nezhustne. Asi 2-3 minúty. Po vychladnutí natrieme polovicu malinovej hmoty na korpus.
Pripravíme si krém: tvaroh a jogurt dáme do misy, osladíme medom a premiešame. Stužovač pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame tvarohový krém.
Polovicu pripraveného krému nanesieme na malinovú vrstvu, ďalej pridáme druhú polovicu malinovej zmesi a opäť zakryjeme zvyšným tvarohovým krémom.
Pripravíme si čokoládovú polevu: kocky čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s mliekom a keď trochu vychladne ( stále ju musíme miešať ) pridáme na krém, rozotrieme a dozdobíme čerstvým malinami. Dáme na noc do chladničky.
Výživové hodnoty na 1ks/ 217 kcal Bielkoviny: 9,8g Sacharidy: 24,9g Z toho cukry: 11,4g Tuky: 8,8g Vláknina: 2g