Čokoládový brownie s proteínom
Dezert bez výčitiek? Aj tento prívlastok by si zaslúžil tento recept. No nie je všetko iba čierne a biele. Bez výčitiek, neznamená, že môžete zjesť celý plech s vedomím, že nepriberiete ani gram. Všetko má svoje hranice, i konzumácia fit sladkostí. V každom prípade je takýto dezert oproti klasickému veterníku lepšou verziou. Prečo? Menej kalórií, vyšší obsah bielkovín, menší obsah jednoduchých cukrov, menej tuku, viac vlákniny. Preto si svoju porciu môžete vychutnať s pocitom, že robíte pre svoje telo to najlepšie čo viete.
Čo budeme potrebovať ?
12 porcií
- 1ČL mletá škorica
- 130g kokosový cukor
- 40g roztopený kokosový olej
- 15g kakao
- 25g proteín H24 Rebuild Strength čokoláda 1000 g
- 1 a 1/2 ČL kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov
- 3ks vajce
- 2ks plechovka ( 1/425 ml ) červených fazulí
- 250g nízkotučného roztierateľného tvarohu
- 1 väčší banán
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V malej miske si zmiešame kakao, čoko proteín, prášok do pečiva a mletú škoricu. Mixér za Vás vyšľahá vajcia, kokosový olej a cukor. Fazule scedíme a dobre prepláchneme pod vodou. Následne ich pridáme do zmesi a mixujeme znova do hladkej konzistencie. Metličkový mixér ich v pohode rozseká a menších kúskov ktoré sem-tam vidíte sa nemusíte báť, v koláči nepôsobia rušivo.
Nakoniec vmiešame drevenou varechou suchú kakaovú zmes. Vylejeme do menšieho hlbokého pekáča ( vnútorná dĺžka 25x17cm, alebo použite okrúhlu formu priemer 26 cm ) vymazaného kokosovým olejom a pečieme 45 minút.
Na mierne vychladnutý koláč nakrájame na tenšie kolieska jeden väčší banán ( vyšiel mi akurát na celý povrch ) a potrieme tvarohom. Pri potieraní veľmi netlačte, aby sa Vám nakrájané banány nerozhodili. Tvaroh sa dá s ľahkosťou rozotrieť.
Posýpku môžete zvoliť podľa seba. Ja som použila karob, ale môžete použiť i čoko proteín, či kakao. Ak budete koláč núkať deťom ( alebo ufrflanému manželovi ), ktoré sú zvyknuté na sladké chute tak odporúčam osladiť vrchnú vrstvu tvarohu medom alebo stéviou.
1 ks/202 kcal Bielkoviny: 11,2g Sacharidy: 24g Tuky: 5,6g Vláknina: 4,8g