Cuketová pizza
Cuketové pizza cesto vás určite nenechá chuťovo chladnými. V kombinácii s vašou obľúbenou pizza oblohou si ho určite zamilujete. A čo je najlepšie, celú túto zdravú pizzu môžete zjesť úplne sami, bez akýchkoľvek výčitiek! Táto vynikajúca cuketová pizza bez múky je totiž skvelou fitness alternatívou pre klasické múčne pizza cesto, a to najmä vďaka jej nižšiemu obsahu kalórií, sacharidov a na druhej strane vyššiemu obsahu bielkovín a vlákniny.
Čo budeme potrebovať?
2 porcie
- 1 stredne veľká cuketa
- 2 vajcia
- 50g syra ( napr. eidam 30% tuku )
- soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak
Cuketu aj so šupou nastrúhame na jemno a vytlačíme z nej vodu ( rukou alebo utierkou ).
V mise ju potom zmiešame s nastrúhaným syrom, vajíčkami a koreninami a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 190°C.
Po 15 minútach pizzu vyberieme, obložíme podľa svojich preferencií ( paradajky, špenát, šunka mozzarela ... ) a pečieme ešte ďalších 10 minút.
Nezabúdaj, že i obloženie má kalorickú hodnotu !!! Aj tu platí - všetko s mierou.
Môj tip: Množstvo syra dajte podľa vlastného uváženia, pizza je skvelá aj s 50 g syra, no ešte lahodnejšia a pevnejšia bude so 100 g syra.
1 porcia bez obloženia / 182 kcal Bielkoviny: 15,8g Sacharidy: 5g Tuky: 10,7g Vláknina: 1,6g