Tvarohová zebra torta
Ak máte intoleranciu na lepok, obľubujete koláče bez múky, s vysokým obsahom proteínov a malým množstvom cukru, tak túto tvarohovú zebra tortu musíte skúsiť. Príprava je pomerne jednoduchá, trošku sa musíte vyhrať s vrstvením do formy, ale verím, že to hravo zvládnete.
Čo budeme potrebovať ?
12 kusov
- 750g tvaroh nízkotučný hrudkovitý
- 140g grécky jogurt biely 0,3%
- 40g Hraška vanilka
- 50g xylitol
- 3 vajcia
- 28g Protein Drink Mix vanilka
- 20g karob
V mise vymiešame metličkovým mixérom tvarohy, jogurt a Hrašku a postupne za stáleho miešania mixérom pridávame vajíčka a nakoniec i xylitol.
Vyšľahanú hmotu rozdelíme na dve časti ( jednu väčšiu, druhú menšiu ) a do tej menšej zamiešame karob.
Zmes zažneme vrstviť do okrúhlej tortovej formy s priemerom 20cm vystriekanej kokosovým tukom ( používam v spreji, je to praktické ).
Vrstvíme od stredu formy, tak že nalejeme trochu bieleho cesta, potom trochu kakaového, potom opäť bieleho a takto pokračujeme pokiaľ neminieme obe cestá. Úprimne, mne sa s tým veľmi hrať nechcelo, tak má moja "zebra" menej pruhov. Na chuti jej to však neubralo.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C cca 20 minút. Potom znížime teplotu na 150°C a pečieme ešte 30 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť v chladničke.
Môj tip: ak Vám nevadí lepok, použite namiesto Hrašky Zlatý klas alebo vanilkový puding.
1 ks/116 kcal Bielkoviny: 13,3g Sacharidy: 7,8g Tuky: 2,8g Vláknina: 0,3g