Fit slivkový koláč

20.09.2022

Fit slivkový koláč s makom. Bezlepkový, bezmliečny s minimom cukru a pritom so skvelou chuťou. Aj pri intoleranciách, či redukcii hmotnosti si môžeme dopriať sladké, ktoré máme radi. Zdravšie verzie koláčov nie sú veda, treba len vyskúšať.  


Čo budeme potrebovať ?

20 kusov

Na cesto:

  • 80g ovsené vločky bezlepkové
  • 80g mandľovej múky alebo mletých mandlí
  • 80g ovsená múka
  • 3 PL med
  • 4 PL kokosový olej

Plnka:

  • 4ks vajcia 
  • 2 PL kokosový cukor
  • 70g mak mletý
  • 400g slivky

V robote hnetacími metličkami vymiešame múku, ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej a miešame, kým nevznikne jednotná sypká zmes. Presypeme do papierom vystlaného plechu ( 20x25 ) a utlačíme. Dáme zapiecť na cca 10 minút pri teplote cca 170 °C.

Slivky umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny a rozložíme na predpečený korpus.

Pripravíme si makovú náplň - bielka vyšľaháme s cukrom ( môžete pridať aj vanilkový cukor, vanilkovú esenciu ) na tuhý sneh. Krátko zašľaháme žĺtka a zľahka ručne primiešame mak . Hmotu rozotrieme na slivky a dáme piecť cca 30 minút pri teplote cca 170°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.


1 ks/132 kcal  Bielkoviny: 4g  Sacharidy: 11,7g  Tuky: 7,3g  Vláknina: 1,8g