Tvarohové guľky plné bielkovín

22.02.2022

Keď som bola dieťa, tatino nám podchvíľou robieval na večeru tvarohové guľky. Bol ich plný veľký plytký tanier, jedna ako druhá, posypané škoricovým cukrom a bohato poliate roztopeným maslom. Každý z nás súrodencov vyfasoval lyžicu a postupne sme sa prejedli až k prázdnemu tanieru z tej svojej strany. Táto spomienka mi vyrobila chuť, ktorá ma prenasleduje už pár dní. A tak som zrealizovala pár pokusov z ktorých nakoniec vyšiel tento receptík. Som s ním maximálne spokojná. I keď sa mojej detskej spomienke nevyrovná, sú tieto guľky jedlom, ktoré mi vyhovuje presne v tejto podobe. A veľmi chutí. Ideálne na olovrant pred cvičením, alebo na večeru po náročnom tréningu.        


Čo budeme potrebovať ?

1 porcia 

Všetky ingrediencie v miske vymiešame vidličkou do hmoty z ktorej mokrými rukami tvarujeme guľky. Tie potom vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na hladinu, stíšime plameň a varíme 2 minúty. Scedíme a podávame napríklad s jahodami ako vidíte na obrázku. Mrazené alebo čerstvé jahody ( 50g ) dáme do kastrólika, pridáme trochu vody a lyžičku medu. Prevaríme, popučíme a navrstvíme na tvarohové guľky.

Môj tip č. 1: Ak namiesto proteínu Formula 3 použijete Protein Drink Mix, guľky budú sladšie a do ovocia ktoré ide na vrch už nemusíte pridávať žiadne sladidlo. Guľky môžete posypať i spomínaným škoricovým cukrom a poliať roztopeným maslom ( 5 - 7g masla na porciu ).

Môj tip č. 2: Guľky som skúšala robiť i z roztierateľného tvarohu. Tu sa guľky tvarovať nedali, ale jednoducho som zo vzniknutej hmoty malou lyžičkou zavárala halušky priamo do vriacej vody. 

1 porcia bez polevy/269 kcal   Bielkoviny: 46g  Sacharidy: 15g  Tuky: 3g  Vláknina: 3g