Bleskový tvarohovo makový dezert

02.04.2022

Nízkotučný tvaroh mám v chladničke snáď stále. Táto surovina je veľmi vďačná nielen čo do výživových vlastností ale i pri príprave rýchlych fit koláčov alebo slaných snackov. Vysoký obsah bielkovín, nízky obsah tuku. Obsah kazeínu v tvarohu tiež stojí za zmienku. Kazeín je bielkovina, ktorá sa vstrebáva postupne, preto máš stálu zásobu bielkovín a aminokyselín, ktoré tvoje telo potrebuje a nevie si ich vytvoriť samé. Obsahuje aj stopové prvky, ako fosfor a vápnik.


Čo budeme potrebovať ?

16 kusov

  • 250g nízkotučný tvaroh hrudkovitý
  • 50g špaldová múka celozrnná hladká
  • 3ks vajce 
  • 50g mak mletý
  • 20g xylitol
  • 60g čučoriedky
  • 100g jahody
  • 56g Vegánsky proteín - vanilková príchuť 

Vajíčka vyšľaháme s xylitolom do peny v metličkovom mixéri. Potom varechou postupne zľahka primiešame múku, mak, tvaroh a proteín. Zmes nalejeme do papierom vystlanej formy 20x20cm, ozdobíme ovocím a upečieme v rúre vyhriatej na 170°C, 30 minút. 

Môj tip: ovocie môžeš použiť i mrazené - lesné ovocie 150g, nerozmrazuj iba posyp na vrch koláča a upeč.

1 ks/70g/117 kcal  Bielkoviny: 9,7g  Sacharidy: 6,9g  Tuky: 5,4g  Vláknina: 1,8g