Dezerty

Jabĺčka začínajú pomaly opadávať, čo symbolizuje nadchádzajúcu jeseň. Popadané jablká sú skvelou surovinou nielen na okamžitú konzumáciu, alebo odšťavenie, či presnidávku ale i k príprave chutných jablkových dezertov - vôňa jablka a škorice ma vždy dostane a príjemne zahreje. Je veľa receptov na jablkové dezerty. V kombinácii s tvarohom vyčaríme...

Fit slivkový koláč s makom. Bezlepkový, bezmliečny s minimom cukru a pritom so skvelou chuťou. Aj pri intoleranciách, či redukcii hmotnosti si môžeme dopriať sladké, ktoré máme radi. Zdravšie verzie koláčov nie sú veda, treba len vyskúšať.

Rýchly recept na vynikajúce guľky z tvarohu a marhúľ. Marhule obsahujú karotény a antokyanáty, mimoriadne veľa vitamínu B3-niacínu, B9-kyseliny listovej, kyseliny pantoténovej-B5 a vitamínu C, E, K. Ďalej obsahuje celý rad minerálnych látok - draslík, sodík, horčík, fosfor, železo, magnézium, vápnik, zinok, kobalt, selén, fluor, mangán, chróm,...

Ak máte intoleranciu na lepok, obľubujete koláče bez múky, s vysokým obsahom proteínov a malým množstvom cukru, tak túto tvarohovú zebra tortu musíte skúsiť. Príprava je pomerne jednoduchá, trošku sa musíte vyhrať s vrstvením do formy, ale verím, že to hravo zvládnete.

Víkendy trávime oddychom, športom, chvíľami s rodinou a priateľmi a spravidla i oslavami sviatkov svojich milovaných a k tomu patrí vždy i dobrá tortička recept na jednu sviežu Vám ponúkam. Nech sa páči, inšpirujte sa priatelia o.i. tento recept mám z časopisu Šarm z roku 2004 a aspoň trošíčka som si ho prispôsobila podľa seba.

Čerešne síce pochádzajú z Prednej Ázie a juhovýchodnej Európy, ale dnes sú rozšírené na celom svete. Dužina je tvorená viac ako 80% vody, ďalej ovocnými cukrami, čerešne sú významným zdrojom minerálov: horčík, železo, jód, fosfor, zinok, vápnik, draslík a kremík a vitamínov: A, B, C, E a P. Čerešne chránia väzivové tkanivo pred...

Tento nepečený ovocný dezert je super rýchlo hotový a chutí naozaj fantasticky. S kalóriami naviac sa tiež trápiť nemusíte. V jednej porcii je totiž iba niečo málo cez 110 kcal. Chuť jabĺk, jahôd a čučoriedok baví každého s mlsným jazýčkom.

Jedným z prvých produktov jarnej záhradky je rebarbora. Rebarbora je osviežujúca, šťavnatá s mierne kyselkavou chuťou, ktorú keď prepojíme s tradičným receptom na krehké cesto, vyjde nám dokonalá chuť nedeľného koláča ako stvoreného vychutnať si ho v slnkom zaliatej jarnej záhrade.