Indická kuchyňa si získava stále viac a viac priaznivcov, ktorí dokážu oceniť jej špecifickú a nezameniteľnú chuť. V indickej kuchyni prevažujú vegetariánske pokrmy a obľúbenými surovinami sú strukoviny, ryža, zelenina a hlavne voňavé a výrazné korenie ako je karí, rímsky kmín, horčičné semienka ... pri zdravom stravovaní dávam i ja prednosť ...
Snacky, šaláty, pečivo
Osviežujúci šalát s melónom
V lete chutia šaláty takmer každému a toto obdobie je ako stvorené na zmenu v stravovaní. Chutný letný svieži šalátik s melónom a feta syrom je dokonalou voľbou nielen ako zaujímavá príloha ku grilovanému mäsku, ale osvieži zasýti a to všetko s minimom kalórií. Naviac je hotový za pár minút.
Zdravá a rýchla fit desiata
Ak túžite po tom, aby ste schudli, potom vám určite napadlo aj to, že čím menej budete jesť, tým rýchlejšie pôjdu kilá dole. Táto cesta však určite nie je správna. Hladovanie organizmu neprospieva a nepravidelným stravovaním si len zarábame na zdravotné problémy. Zdravá desiata by preto mala mať pevné miesto v našom jedálničku. Zdravé a...
Domáci celozrnný chlebík
Pečivo je večnou témou pri chudnutí. Pri zdravom a racionálnom stravovaní sa mu však nemusíte vyhýbať oblúkom. Tak ako pri všetkom, i tu platí zásada rovnováhy. Okrem pravidelnosti dodržiavajte nasledujúce zásady: znížiť príjem kalórií, zvýšiť príjem bielkovín a jedávať jedlá s nižším glykemickým indexom. Konzumáciu pečiva vo svojom stravovaní...
V letných mesiacoch nám chutí jesť menej. Dávame prednosť ľahkým jedlám a vynikajúcou alternatívou obeda sú výdatné šaláty. Tento recept mi posunula klientka a kamarátka Lenka. Pri práci kouča sa tak akosi prirodzene z ľudí ktorých vediem k zdravšiemu životnému štýlu stávajú po čase moji priatelia. Dôvera je to, čo posúva našu spoluprácu vpred, a ...
Gurmánska paradajková polievka je chutná a výživná instantná desiata so stredomorskými bylinami s lahodnou chuťou. Obsahuje 8 krát viac bielkovín než bežná paradajková polievka. Jej výhody? Je pripravená v priebehu pár sekúnd, ideálna ako súčasť vášho zdravého jedálnička. Obsahuje lykopén - červené farbivo paradajok má priaznivý vplyv na...
Prečo jesť stonkový zeler? Stonkový zeler môžete jesť v surovom aj uvarenom stave. Záleží len na vašej chuti. Kvôli svojej aromatickej chuti nie je veľmi obľúbený, no obsahuje toľko prospešných látok pre ľudské telo, že sa oplatí zaradiť ho do jedálnička. Práve vďaka kombinácii dôležitých látok vďačí zeler za svoju arómu. Obsahuje...
Avokádový puding
Rýchly snack ktorý uspokojí mlsné chuťové poháriky. Avokádový puding je bohatý na zdravé tuky, vitamíny aj minerály. Aj keď sa môže javiť táto kombinácia - avokádo na sladko - zvláštna, vyskúšajte a budete milo prekvapení.