Bleskový tvarohový koláč bez múky

10.06.2023

Rýchly príprava je to, prečo si zvolíte tento recept keď sa Vám nechce piecť ale máte chuť na niečo sladké. Ďalšou výhodou je málo kalórií v jednej porcii a vysoký obsah bielkovín s minimom tuku čo oceníte i pri chudnutí a fit stravovaní. To že skvele chutí ani nemusím písať. Jednoducho ho musíte ochutnať. V recepte nájdete i čakankový sirup, ktorý má vysoký obsah vlákniny. Čakankový sirup obsahuje len 5 % sacharidov (čo je 10 - 15x menej ako obsahuje agávový sirup a javorový sirup). Čakankový sirup možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov.


8 porcií

  • 500g odtučneného tvarohu 
  • 2 vajcia
  • 40g Zlatého klasu 
  • 3ks banány
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 150g mrazené lesné ovocie

Na posýpku

  • 30g mandľovej múky
  • 40g ovsené vločky
  • 20g čakankový sirup


Všetky suroviny na cesto zmixujeme ponorným mixérom, nalejem do tortovej formy s priemerom 20cm, posypeme mrazeným lesným ovocím a na to ešte nasypeme posýpku, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. 

Pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri teplote 170°C.

1 ks/155 kcal   Bielkoviny:11,3g  Sacharidy: 16,4g  Tuky: 4,3g  Vláknina: 3,2g