Chrumkavá jablková crumble miska

17.11.2021

Jablká sú jedným z darov ktoré nám prináša jesenné obdobie. Je to tradičná plodina, ktorú má snáď každý rád. Na Slovensku sa jabĺk dopestujú tony, preto mi príde nepochopiteľné, že ich dovážame. Sú jednoduchou alternatívou desiatej a skvelou ingredienciou v koláčoch. V kombinácii so škoricou, mi vždy pripomenú Vianoce. Doprajte si ich v tejto "rýchlovke", ktorú môžete využiť i na raňajky. Na zvýšenie bielkovín v porcii, pridajte na vrch lyžicu bieleho jogurt typu SKYR, alebo grécky jogurt.       

Čo budeme potrebovať?

na 1 porciu 

  • 100g očistených jabĺk
  • 15g mandľovej múky
  • 15g jemných ovsených vločiek
  • 10g kokosového oleja
  • 50g drobného ovocia ( maliny, čučoriedky )
  • 1/2 ČL škorice
  • 5g xylitol

Zapnite rúru na 190 °C. Očistené a nakrájané jablká dajte do zapekacej misky ( ja takú nemám, takže v pohodičke dajte do misky polievkovej ), pridajte drobné ovocie. V druhej miske si zmiešajte múku, vločky, škoricu, xylitol a mäkký kokosový olej. Zmesou posypte ovocie v miske a dajte zapiecť do vyhriatej rúry na 25 minút. POZOR!!! Je to tak voňavé a lákavé, že ak chvíľku nepočkáte, spálite si ústa :-)    

328 kcal  Bielkoviny: 6,1g  Sacharidy: 30,4g  Tuky: 19,8g  Vláknina: 5,6g