Wrapmeleta

31.03.2023

Večer už máme toho za celý deň dosť, nechce sa nám variť, ale hlad nás núti za každú cenu niečo zjesť. Udržať chute na uzde je náročné a vtedy príde vhod niečo rýchle, sýte a zároveň fit. Je obdobie medvedieho cesnaku a aj keď ja mu veľmi neholdujem, dostala som od sestry pesto z tohto zeleného zázraku a práve v tomto receptíku mi prišlo vhod. 


Čo budeme potrebovať?

1 porcia

  • 2 vajíčka
  • 1 paradajka
  • 1 celozrnná tortila
  • 20g eidamu 30% tuku
  • 2 plátky kuracej šunky
  • a na dochutenie bylinky, soľ, korenie
  • kúsok GHEE masla 

Paradajku nakrájame na kolieska. Na panvici rozpálime GHEE maslo a paradajky na ňom krátko z oboch strán opečieme a posypeme oregánom. 

Zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme. Tortilu natrieme pestom a položíme natretou stranou na vajíčkovú omeletu. 

Teraz prichádza chvíľa zručnosti - omeletu obrátime na panvici tak, aby tortila ostala na spodu a paradajky navrchu. Podarí sa to ľahkým prehodením vo vzduchu ( ako keď robíme palacinky ). 

Na polovicu položíme šunku, nasypeme syr a omeletu preložíme na polovicu. Celú ešte obrátime a pol minútky opečieme. Podávame nakrájanú na trojuholníčky s veľkou porciou zeleninového šalátu.

Ak ste sa stratili pri príprave receptu, kuk do mojej skupinky na FB, nájdete tu i videjká k receptom a ďalšie zaujímaví tipy k zdravému životnému štýlu https://www.facebook.com/groups/1163643947132079/

1 porcia / 461 kcal   Bielkoviny: 33,7g   Sacharidy: 33,3g   Tuky: 20,2g   Vláknina: 5,1g