Low carb lasagne

05.11.2022

Máte radi lasagne? Ja veľmi a už som ich nerobila veeeeeľmi dlho, lebo je to "náročné" jedlo pre trávenie i postavu.  Alternatíva ktorú Vám prinášam prekvapí vynikajúcou chuťou a iba 384 kcal v jednej porcii. Poďme na to.


Čo budeme potrebovať?

6 porcií

  • 1 menšia hlávka bielej kapusty 
  • 2ks menšia cibuľa
  • 1PL olivový olej
  • 500g mletého hovädzieho mäsa  
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 600ml paradajkového pretlaku
  • 300g ricotta 
  • 2 šálky nastrúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
  • 3ks vajce
  • 2PL oregano
  • 1PL petržlenová vňať
  • 1PL bazalky
  • 1PL sušený cesnak
  • 1ČL červenej mletej papriky
  • soľ
  • soľ, mleté čierne korenie

1. Kapustu rozoberieme na listy a sparíme vo vriacej vode 10 minút. Osušíme a necháme mierne vychladnúť.

2. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme hovädzie mäso, jeden roztlačený strúčik cesnaku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Osmahneme a podusíme cca 5 minút.

3. Rajčinová omáčka z pretlaku, cesnaku, oregana a cibule ( alebo kúpená už hotová z obchodu ) - na troche olivového oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a osmahneme 1PL oregana - len pár sekúnd, zalejeme rajčinovým pretlakom a prevaríme.

4. V mise zmiešame ricottu ( alebo tvaroh ), 1 šálku mozarelly, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, 1 PL oregana, sušený cesnak, 1ČL soli , 1ČL červenej mletej papriky a parmezán. Ak by sa Vám zdala zmes hustá na vrstvenie tak zrieďte trochou kefíru alebo bieleho gréckeho jogurtu.ň

5. Do pekáča vymasteného olivovým olejom ukladáme striedavo kapustové listy, bielu zmes, mäso a rajčinovú omáčku. Ukončíme rajčinovou omáčkou a posypeme 1 šálkou mozarelly. Mierne pritlačíme ( môžete kľudne pritláčať i priebežne ). Pečieme 30 minút zakryté alobalom na 200 °C a potom 10 minút odokryté na 220°C.

1 porcia / 384 kcal