Low carb lasagne
Máte radi lasagne? Ja ich zbožňujem, no už som ich nerobila veeeeeľmi dlho, lebo je to "náročné" jedlo pre trávenie i postavu. Lasagne takmer bez sacharidov s vysokým obsahom bielkovín? Tu ich máte. Alternatíva ktorú Vám prinášam prekvapí vynikajúcou chuťou a iba 384 kcal v jednej porcii. Poďme na to.
Čo budeme potrebovať?
6 porcií
- 1 menšia hlávka bielej kapusty
- 2ks menšia cibuľa
- 1PL olivový olej
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 600ml paradajkového pretlaku
- 300g ricotta
- 2 šálky nastrúhanej mozzarelly
- 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
- 3ks vajce
- 2PL oregano
- 1PL petržlenová vňať
- 1PL bazalky
- 1PL sušený cesnak
- 1ČL červenej mletej papriky
- soľ
- soľ, mleté čierne korenie
1. Kapustu rozoberieme na listy a sparíme vo vriacej
vode 10 minút. Osušíme a necháme mierne vychladnúť.
2. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme hovädzie mäso, jeden roztlačený strúčik cesnaku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Osmahneme a podusíme cca 5 minút.
3. Rajčinová omáčka z pretlaku, cesnaku, oregana a cibule ( alebo kúpená už hotová z obchodu ) - na troche olivového oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a osmahneme 1PL oregana - len pár sekúnd, zalejeme rajčinovým pretlakom a prevaríme.
4. V mise
zmiešame ricottu ( alebo tvaroh ), 1 šálku mozarelly, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, 1 PL oregana, sušený cesnak, 1ČL soli , 1ČL červenej mletej papriky a parmezán. Ak by sa
Vám zdala zmes hustá na vrstvenie tak zrieďte trochou kefíru alebo bieleho
gréckeho jogurtu.ň
5. Do pekáča vymasteného olivovým olejom ukladáme striedavo kapustové listy, bielu zmes, mäso a rajčinovú omáčku. Ukončíme rajčinovou omáčkou a posypeme 1 šálkou mozarelly. Mierne pritlačíme ( môžete kľudne pritláčať i priebežne ). Pečieme 30 minút zakryté alobalom na 200 °C a potom 10 minút odokryté na 220°C.
1 porcia / 384 kcal