Makovo - kokosová bublanina

15.04.2022

Bublanina je rýchly koláč s ovocím, ktorý vždy poteší chuťové poháriky. Jednoduchý, chutný, rýchlo hotový a môže sa kombinovať s akýmkoľvek sezónnym ovocím. Dnes v zdravšej verzii a bez klasickej múky. 


Čo budeme potrebovať ?

12 kusov

  • 4 vajcia
  • 80 g kokosového cukru
  • 250 ml bieleho jogurtu typu SKYR
  • 100 g mletého maku
  • 100 g BIO kokosovej múky
  • 1 PL kokosovej múky - na vysypanie formy
  • kúsok masla na vytretie formy
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • 125 g čučoriedok

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme spolu s kokosovým cukrom do penista. Pridáme jogurt, mletý mak a kokosovú múku s práškom do pečiva. Z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli, vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej kokosovou múkou a na vrch poukladáme čučoriedky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 35 minút. 

1 ks/70g/136 kcal  Bielkoviny: 7,5g  Sacharidy: 9,5g  Tuky: 6,6g  Vláknina: 2,1g