Roláda Stracciatella

30.11.2022

Stracciatella roláda bez klasickej múky. Vynikajúca tvarohová plnka s tmavou nastrúhanou čokoládou. Vo fit prevedení, bez lepku a s vysokým obsahom bielkovín. Recept, ktorý sa zaradí medzi vaše obľúbené.  


Čo budeme potrebovať ?

12 porcií

Na cesto potrebujeme:

  • 25g kakao
  • 40g xylitol
  • 5ks vajcia
  • 30g čokoládový proteín
  • 40g cícerová múka ( možno nahradiť pohánkovou múkou )
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 100ml vody 

Na plnku potrebujeme

  • 300g tvaroh nízkotučný jemný
  • 200g cream cheese light
  • 30g 80% horká čokoláda
  • mandľová aróma
  • 30g xylitol
  • 50g Protein Drink Mix vanilka
  • 2ks menší banán


Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme spolu s xylitolom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou múkou, proteínom, kakaom a sódou bikarbónou a vznikne nám stredne husté cesto do ktorého vareškou primiešame sneh z bielkov.

Nadýchané cesto vylejeme na hlbší veľký plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C približne 10 minút. Upečené cesto opatrne strhneme z papiera na pečenie a zrolujeme, aby nám na okrajoch nepopukalo.

Pripravíme krém. V mise zmiešame tvaroh, cream cheese, vanilkový proteín a xylitol, pridáme pár kvapiek mandľovej arómy a nakoniec primiešame na hrubo nastrúhanú čokoládu. 

Vychladnutý kakaový korpus natrieme krémom a na okraj naukladáme očistené banány. Zrolujeme a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.     

1 porcia/100g/2 plátky/ 153kcal  Bielkoviny: 12,8g  Sacharidy: 11,1g   z toho cukry: 5,5g  Tuky: 5g  Vláknina: 1,6g