Vynikajúci mrkvový chlebík

19.03.2023

Fit kúsok mrkvového koláča poteší nielen počas dňa, ale i ako zdravé a chutné pohostenie pre návštevu. Jeho príprava je jednoduchá a určite ju zvládne každá kuchárka. 

    Čo budeme potrebovať?

    16 kusov

    Na cesto:

  • 140 g biely grécky jogurt 0,3% tuku
  • 50 g med
  • 2 vajcia
  • 200 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 ČL škorica 

Na polevu:


Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si formu na chleba, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Áno, vystlať akúkoľvek formu papierom na pečenie je pracné, ale keď papier zvlhčíte vodou, zmäkne. Vlhký papier poskŕčate v dlaniach a ľahko vysteliete formu.

V mise zmiešame vajíčka, jogurt a med. V druhej mise zmiešame suché ingrediencie. Potom zamiešame suchú zmes do mokrej a nakoniec vmiešame mrkvu. 

Cesto vylejeme do formy a pečieme 30-40 minút. Cesto je mokrejšie, takže ak máte rúru ktorá pečie slabšie ( ako tá moja ) tak nechajte radšej dlhšie.

Po upečení necháme vychladnúť a na vrch natrieme jogurt zmiešaný s Formulou 1 ( alebo vanilkovým proteínom ) a ozdobíme lyofylizovaným ovocím.


Výživové hodnoty:    1ks/46 kcal Bielkoviny: 4,9g   Sacharidy: 11,9g   Tuky: 0,8g   Vláknina: 1,4g