Zapekaná zelenina

16.01.2024

Zeleninu by sme mali jesť vo veľkých množstvách, no surová vie byť často fádna a bez chuti. Stačí ju však zapiecť s vajíčkom a syrom a hneď je z nej chutné jedlo. V tomto recepte som využila nízkokalorickú brokolicu a karfiol, takže si naozaj môžeš dopriať veľký objem jedla, ktoré ťa zasýti. Zapečená zeleninka chutí super aj o pár dní, takže je z nej ideálne jedlo do krabičky. Super je i to, že tento recept je vhodný aj pre vegetariánov a bezlepkáčov.


Čo budeme potrebovať?

2 porcie

  • 400g karfiol ( už očistený )
  • 270g brokolica
  • 100g balkánsky syr
  • 2ks vajce
  • 20g kukuričná krupica
  • 200g grécky jogurt 0,3% tuku


Brokolicu a karfiol nakrájame na menšie kúsky, uvaríme, scedíme a necháme chvíľku vychladnúť. Všetky suroviny spolu zmiešame a dáme do zapekacej misky. Zapekáme na 180°C kým vrch nezhnedne , cca 15-20 minút. 

1 porcia / 414 kcal Bielkoviny: 33,5g Sacharidy: 28,5g Tuky: 16,2g Vláknina: 10,4g