Fazuľové blondies

22.01.2024

Brownies ako blondies !!! Tento titulok receptu ma zaujal, lebo som nemala šajnu o čom to vôbec je :-) Brownies vraj všetci poznajú, tak si upečte blondies. Ani táto veta mi v hlave nerozsvietila. Tak si to poďme vysvetliť. Brownies sú čoko sušienky a tento výraz je preložený z angličtiny. Logicky budú teda blondies tie isté sušienky, ale bez kakaa. A už sme múdrejší. I napriek tomu recepty na brownies a blondies ktoré som našla nie sú "sušuienkoidné" a ide väčšinou o "mokré" koláče. A taký je konzistentne i tento koláč. Rýchly fitness vegan dezert bez múky a pridaného cukru a s vysokým obsahom vlákniny.


Čo budeme potrebovať ?

4 porcie


  • 60g ovsené vločky
  • 40g vanilkového proteínu ( ja som použila tento )
  • 120ml sójové mlieko nesladené
  • 30g proteínové arašidové maslo ( alebo iné orechové maslo )
  • 20g čakankový sirup ( alebo med ) 
  • 240g bielych fazulí z plechovky ( čistý podiel )
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 100g jablkové pyré 
  • 15g jahôd ( alebo iného ovocia, či čokolády )


Všetky ingrediencie dáme do misy a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Nalejeme do pripravenej formy ( ja som použila chlebovú ) vystlanej papierom na pečenie. Ozdobíme čerstvým ovocím, alebo čokoládou.

Dáme piecť na 180 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnú a nakrájame.    

1 ks/238 kcal   Bielkoviny: 12,8g  Sacharidy: 27,4g  Tuky: 6,2g  Vláknina: 11,6g