Cuketovo/mrkvovo/cícerové placky
Cuketa je zelenina, ktorá obsahuje veľa vody, a to je jeden z dôvodov prečo sa tak hojne vyskytuje v receptoch pre zdravšie stravovanie. Okrem toho zasýti a môžete ju robiť na milión spôsobov, či už slaných alebo sladkých. Placky ako také sú skvelou alternatívou na večeru. Tento recept je jednoduchý, rýchly a verím, že ho zaradíte medzi svoje obľúbené.
Čo budeme potrebovať?
12ks placiek
- 180g cuketa
- 130g mrkva
- 100g cícer z plechovky ( alebo čerstvý uvarený )
- 2 vajcia
- 50g zemiakového škrobu (Solamyl)
- 1 strúčik cesnak
- 20g ghee masla
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle aj so šupou, osolíme. Do druhej misy si najemno nastrúhame mrkvu, pridáme soľ, trochu korenia, nasekaný cesnak, cuketu vyžmýkanú z vody ktorú pustila, scedený cícer, vajcia. Premiešame a pridáme zemiakový škrob. Je to preto, že ak by nám mrkva a cuketa ešte pustili vodu tak škrob to pekne zahustí. Placky smažíme na malom plameni z oboch strán na ghee masle asi 2 minúty.
Môj tip: Placky môžete použiť ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu napr. k rybe.
1 ks placka /55,5 kcal Bielkoviny: 1,7g Sacharidy: 5,4g Tuky: 3g Vláknina: 1,6g