Cuketovo/mrkvovo/cícerové placky

10.12.2021

Cuketa je zelenina, ktorá obsahuje veľa vody, a to je jeden z dôvodov prečo sa tak hojne vyskytuje v receptoch pre zdravšie stravovanie. Okrem toho zasýti a môžete ju robiť na milión spôsobov, či už slaných alebo sladkých. Placky ako také sú skvelou alternatívou na večeru. Tento recept je jednoduchý, rýchly a verím, že ho zaradíte medzi svoje obľúbené. 


Čo budeme potrebovať?

12ks placiek

  • 180g cuketa
  • 130g mrkva
  • 100g cícer z plechovky ( alebo čerstvý uvarený )
  • 2 vajcia
  • 50g zemiakového škrobu (Solamyl)
  • 1 strúčik cesnak
  • 20g ghee masla

Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle aj so šupou, osolíme. Do druhej misy si najemno nastrúhame mrkvu, pridáme soľ, trochu korenia, nasekaný cesnak, cuketu vyžmýkanú z vody ktorú pustila, scedený cícer, vajcia. Premiešame a pridáme zemiakový škrob. Je to preto, že ak by nám mrkva a cuketa ešte pustili vodu tak škrob to pekne zahustí. Placky smažíme na malom plameni z oboch strán na ghee masle asi 2 minúty.

Môj tip: Placky môžete použiť ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu napr. k rybe. 

1 ks placka /55,5 kcal   Bielkoviny: 1,7g   Sacharidy: 5,4g   Tuky: 3g   Vláknina: 1,6g