Fit bábovka
Bábovka je klasika. Veľa receptov, variácií, chutí. V nasledujúcom recepte vynecháme múku a znížime obsah jednoduchých cukrov. Na chuti to našej fit bábovke neuberie. Práve naopak. A vychutnáš si ju bez výčitiek .
Čo budeme potrebovať ?
16 kusov
- 300g jablká
- 200g ovsených vločiek
- 200g kokosovej múky
- 10g jedlej sódy
- 2PL kokosového oleja
- 250g biely jogurt grécky 0% tuku
- 1ČL škorice
- 80g xylitolu
- 3 vajcia
- 2PL kakaa
- mandľové mlieko bez cukru ( cca 350ml )
Ošúpané jablká vymixujeme s trochou vody na kašu. Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Žĺtka si oddelíme od bielkov a vymixujeme s xylitolom. Postupne pridám ostatné suroviny. Ako posledné pridáme múky spolu s jedlou sódou a škoricou. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý primiešame k zmesi . Podľa potreby zriedime mandľovým mliekom tak aby malo cesto redšiu konzistenciu a dalo sa naliať resp. navrstviť do vymastenej formy. Väčšiu časť cesta nalejeme do formy, do zvyšnej časti cesta primiešame kakao a nalejeme tiež do formy na svetlú časť. Pečieme v rúre 60 minút pri 150°C. Po vychladnutí vyklopíme a podávame.
1 ks/100g/163 kcal Bielkoviny: 7,3g Sacharidy: 16,5g Z toho cukry: 4,7g Tuky: 5,5g Vláknina: 1,8g