Fit bábovka

22.03.2022

Bábovka je klasika. Veľa receptov, variácií, chutí. V nasledujúcom recepte vynecháme múku a znížime obsah jednoduchých cukrov. Na chuti to našej fit bábovke neuberie. Práve naopak. A vychutnáš si ju bez výčitiek .  


Čo budeme potrebovať ?

16 kusov

  • 300g jablká
  • 200g ovsených vločiek
  • 200g kokosovej múky
  • 10g jedlej sódy
  • 2PL kokosového oleja
  • 250g biely jogurt grécky 0% tuku
  • 1ČL škorice
  • 80g xylitolu
  • 3 vajcia
  • 2PL kakaa 
  • mandľové mlieko bez cukru ( cca 350ml )


Ošúpané jablká vymixujeme s trochou vody na kašu. Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Žĺtka si oddelíme od bielkov a vymixujeme s xylitolom. Postupne pridám ostatné suroviny. Ako posledné pridáme múky spolu s jedlou sódou a škoricou. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý primiešame k zmesi . Podľa potreby zriedime mandľovým mliekom tak aby malo cesto redšiu konzistenciu a dalo sa naliať resp. navrstviť do vymastenej formy. Väčšiu časť cesta nalejeme do formy, do zvyšnej časti cesta primiešame kakao a nalejeme tiež do formy na svetlú časť. Pečieme v rúre 60 minút pri 150°C. Po vychladnutí vyklopíme a podávame.

1 ks/100g/163 kcal  Bielkoviny: 7,3g  Sacharidy: 16,5g  Z toho cukry: 4,7g  Tuky: 5,5g  Vláknina: 1,8g