Fit granadír
Granadír pochod, granadír marš ... toto tradičné jedlo pozná snáď každý. Ja som ho síce evidovala, no u nás doma sa nikdy nevaril. Neviem prečo. My sme žili na hustých strukovinových polievkach, každú nedeľu bolo grilované kura s ryžou a kompótom, občas rezne s domácimi hranolkami, vysmážané ľadvinky ( tie som milovala ), francúzske zemiaky, palacinky, krupicová kaša - tieto jedlá mi utkveli v pamäti. Ale s príchodom mužského pokolenia do môjho života sa objavil i granadír, a tak som sa ho naučila variť i ja. Niekto robí bezmäsitý, my sme dávali i klobásku. Odkedy sa však u nás klobáska v rámci bežného stravovania nevyskytuje, robím ho s kuracím mäsom. Mne chutí viac ako ten klobásový :-) páči sa recept.
Čo budeme potrebovať?
1 porcia
- 70 g kuracích pŕs ( v surovom stave )
- 1 ks červená cibuľa
- 1 ks menší zemiak cca 100 g
- 10 g GHEE masla
- 45 g celozrnné fliačky ( v surovom stave )
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- mletá rasca
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Očistíme a nakrájame na kocky cibuľu. Vo väčšom hrnci rozpustíme GHEE maslo, pridáme kuracie mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme 2-3 minúty, potom ešte na miernom plameni zakryté podusíme 2 minúty. Netreba podlievať, mäso si pustí šťavu. Pridáme mletú červenú papriku, dôkladne premiešame a postupne pridáme uvarené a scedené zemiaky i cestoviny. Všetko zľahka premiešame, ochutíme drvenou rascou, prípadne bylinkami. Podávame s kyslou uhorkou.
1 porcia/346 kcal Bielkoviny: 25g Sacharidy: 57g Tuky: 2,7g Vláknina: 6,5g