Lievance s tekvicou hokkaidó
Lievance sú vďačnou mlskou pre každého. Sú ideálne i ako fit sladké raňajky. Nadýchané, bez pridaného cukru a v jesennom období i s tekvicou. Tento recept musíš vyskúšať. Lievance s tekvicovým pyré sú naozaj skvelé !!! Bonusom je i vysoký obsah vlákniny. V jednej porcii až 12g.
Čo budeme potrebovať ?
3 porcie
- 150g pyré z tekvice hokkaidó
- 2 odmerky vyváženého jedla Formula 1 ( na príchuti nezáleží, dajte takú akú máte radi )
- 170g celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 250ml rastlinného mlieka
- 1 vajce
- 1 banán
- škorica, štipka soli
- 1 ČL vínneho kameňa
Všetky ingrediencie dáme do mixéra, vymixujeme na hladkú hmotu a z oboch strán opekáme do zlatista. Na opekanie môžete použiť kokosový olej v spreji, alebo GHEE maslo.
Tekvicové pyré: Tekvicové pyré urobíte tak, že ošúpete tekvicu a upečiete v trúbe - 200 ° cca 10 minút a pomixujete. Ja som si tekvicu ešte pred pečením pokrájala na menšie kocky a keď trochu vychladla dala som ju do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Pyré si môžete pripraviť i deň vopred a uložiť do chladničky. Môžete ho pridať i do teplej raňajkovej kaše, alebo do fantastického voňavého koláča - recept klik tu .
1 porcia/250g/351 kcal Bielkoviny: 15,6g Sacharidy: 53g Tuky: 5,9g Vláknina: 12,4g