Pečený ružičkový kel s parmezánom

19.01.2022

Ľahká večera, ktorá chutí a zasýti. Opäť rýchlovka, ktorá Vám spestrí stravovanie. Ozaj, viete si poradiť ak doma nemáte všetky ingrediencie v recepte? Parmezán môžete nahradiť iným tvrdým syrom napr. cheddarom a schwarzwaldskú šunku kvalitnou bravčovou či hydinovou šunkou.      


Čo budeme potrebovať?

2 porcie

  • 1 balenie ružičkového kelu ( 500g )
  • 40g schwarzwaldskej šunky
  • 20g parmezánu
  • olivový olej
  • soľ, korenie, mletú červenú papriku

Ružičky kelu očistíme, umyjeme, osušíme, poprekrajujeme na polovicu a dáme do pekáčika. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie, červenú papriku - premiešame aby sa nám ružičky kelu pekne obalili v paprike. 

Dáme piecť na 200°C na 20 minút. Medzitým si na panvici opečieme do chrumkava na pásiky nakrájanú schwarzwaldskú šunku ktorú pridáme spolu s nastrúhaným parmezánom

5 minút pred dopečením k ružičkám kelu. Dopečieme a podávame. Dobrú chuť.

1 porcia /223 kcal   Bielkoviny: 17,9g   Sacharidy: 13,7g   Tuky: 10,8g   Vláknina: 9g