Plnené kuracie prsia

23.02.2022

Nie nadarmo sa kuracie mäso, prednostne prsia, odporúčajú nielen pri redukcii hmotnosti, ale sú prirodzenou súčasťou zdravého stravovania. Majú vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Ich príprava je rýchla na akýkoľvek spôsob a chuti i deťom, čo je veľká výhoda ak varíte pre celú rodinu.   


Čo budeme potrebovať?

1 porcia

  • 150g kuracie prsia v surovom stave
  • 60g mozzarella light
  • 50g rajčina
  • 10g maslo
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ, korenie, mletá červená paprika
  • Voda, prípadne vývar

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a urobíme do nich pár hlbších zárezov. Roztopíme maslo, zmiešame so strúčikom pretlačeného cesnaku a touto zmesou potrieme kuracie prsia. Poriadne aj do zárezov. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme. Prsia preložíme do pekáčika vystriekaného olivovým olejom a zárezy naplníme na striedačku plátkami mozzarelly a plátkami rajčín. Podlejeme trochou vody alebo vývaru. Dáme do trúby a pečieme pri 200 °C približne 25-30 minút.

Ako prílohu môžeme použiť- tekvicovo/zemiakové pyré, alebo pyré z batátov a zeleru, prípadne klasiku zo zemiakov. No a nezabudnúť na čerstvý šalát, ten by mal tvoriť väčšiu časť ako príloha.  

1 porcia bez prílohy / 360 kcal  Bielkoviny: 47g   Sacharidy: 3g   Tuky: 18g