Rýchle kuracie soté na čínsky spôsob
Kuracie resp. hydinové mäso je vďačnou surovinou nielen pri redukcii hmotnosti. Vysoký obsah bielkovín, nízky obsah tuku a rýchle tepelné spracovanie z neho robí ideálnu voľbu keď neviete čo dobré, rýchle, sýte a nízkokalorické urobiť na obed či večeru. Vo forme soté zároveň urobíte viac porcií a máte o kvalitné jedlo postarané i na viac dní.
Čo budeme potrebovať?
4 porcie
- 500g kuracie prsia
- 450g čínska mrazená zmes zeleniny
- 200g sójové bôby zelené, mrazené
- 1PL olej olivový extra panenský
- 150ml voda ( vývar )
- 10ml sójovej omáčky
- 1 ČL solamyl
- čierne mleté korenie
- soľ
Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme na rezance nakrájané umyté a osušené kuracie prsia a orestujeme 5 minút. Osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou ( ak máte radi viac šťavy, kľudne pridajte vody i viac ako uvádzam v popise ), pridáme mrazenú zeleninu i bôby a keď sa zmes začne variť, prikryté necháme dusiť 10 minút. Potom pridáme sójovú omáčku, solamyl, premiešame a povaríme ešte 2 minútky. Hotovo. Ochutiť môžete podľa svojho gusta chilli, či inými koreninami.
Môj tip: zeleninu môžete použiť i čerstvú. Ako prílohu zvoľte ryžu, pohánku, proso, bulgur, kuskus .... je veľa možností. A ako vždy konzumujte s obľúbeným šalátom z čerstvej zeleniny.
1 porcia bez prílohy, 310g / 262 kcal Bielkoviny: 37,8g Sacharidy: 6,4g Tuky: 8,3g