Rýchly cuketový koláč

14.01.2023

Cuketa patrí medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny a je i jednou z najzdravších. Určite odporúčam zaradiť ju do jedálnička. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Môžete ju variť, zapekať a výborná je na studeno so zálievkou. Perfektne zvláčni koláče, napríklad i ten ktorý si pripravíme v nasledujúcom recepte.  

Čo budeme potrebovať? 

32 kusov

  • 400g cukety nastrúhame najemno
  • 100g xylitolu ( ale môžete použiť i svoje obľúbené sladidlo napríklad trstinový práškový cukor, med )
  • 2 vajcia
  • 1,5dcl roztopeného kokosového oleja
  • 270g polohrubej špaldovej celozrnnej muky
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • 2 lyžice kakaa alebo karobu
  • 1 lyžička škorice
  • 30g sušené hrozienka alebo brusnice 

Všetko zmiešame a upečieme pri 180°C stupňoch 25 minút. Použila som hlboký plech 30x15cm a papier na pečenie. 

Po upečení môžete ( nemusíte ) potrieť domácim ríbezľovým džemom. 

1ks/151 kcal  Bielkoviny: 2,6g  Sacharidy: 23,6g  Tuky: 5,6g  Vláknina: 1,1g