Tvarohová torta s ovocím

26.07.2022

Víkendy trávime oddychom, športom, chvíľami s rodinou a priateľmi a spravidla i oslavami sviatkov svojich milovaných a k tomu patrí vždy i dobrá tortička recept na jednu sviežu Vám ponúkam. Nech sa páči, inšpirujte sa priatelia o.i. tento recept mám z časopisu Šarm z roku 2004 a aspoň trošíčka som si ho prispôsobila podľa seba. 


Čo budeme potrebovať ?

12 kusov

Na cesto:

  • 40g xylitol 
  • 2 vajcia
  • 60g polohrubej špaldovej múky

Na krém:

  • 400g jemného tvarohu odtučneného
  • 300g kyslej smotany 14%
  • 60g xylitol
  • 1ks vanilínového cukru
  • 15g želatíny alebo balíček želatiny na nepečenú tortu ( to je už zarobená zmes, ktorú len zmiešate s vodou a primiešate do krému )
  • 300g bobuľového ovocia (maliny, čučoriedky, černice)
  • 100g špaldové piškóty

Na ozdobenie:

  • 250ml smotana na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky 

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame múku a spolu zľahka premiešame. Do okrúhlej vymastenej a a múkou vysypanej tortovej formy dáme pripravené cesto a pečieme na 180° 10-15 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.


Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a kyslou smotanou a nakoniec primiešame pripravenú želatínu. Potom na korpus striedavo dávame vrstvu krému, ovocia a piškót a celé ukončíme krémom. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.

Po stuhnutí ozdobíme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom a dozdobíme ovocím. Šľahačkou môžete potrieť i boky torty a zamaskovať prípadné nedostatky na povrchu.

1 ks/246 kcal  Bielkoviny: 8,4g  Sacharidy: 23,5g  Tuky: 11,7g  Vláknina: 1,6g