Vynikajúci tvarohovo makový koláč

09.05.2022

Tento makový koláč bez múky a s vysokým obsahom bielkovín si zamilujete. Poďte si ho upiecť spolu so mnou. 


Čo budeme potrebovať ?

16 kusov

Cesto

  • 100g jemných ovsených vločiek
  • 40g xylitolu
  • 30g  goji
  • 50g mletého maku
  • 140g biely grécky jogurt 0,3 % tuku
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva bez fosfátov
  • 100ml rastlinného mlieka
  • 3 vajcia
  • kokosový tuk na vytretie formy

Goji namočíme do vody. Medzitým si metličkou zmiešame vajíčka s jogurtom a mliekom. V druhej mise zmiešame suché ingrediencie a následne všetko spolu zmiešame i s goji ktoré sme scedili.

Tvarohová vrstva

  • 250g tvaroh roztierateľný nízkotučný
  • 140g biely grécky jogurt 0,3 % tuku
  • 28g Proteín Drink Mix alebo obľúbeného vanilkového proteínu
  • 30g vanilková HRAŠKA ( alebo vanilkový pudingový prášok )

Všetky ingrediencie zmiešame dohromady ( ak je zmes veľmi hustá pridáme trochu rastlinného mlieka ). Plech veľkosti 20x20 cm vytrieme kokosovým olejom. Na spodok dáme tvarohovú vrstvu a potom cesto. Pečieme na 180°C 40 minút.

1 ks/ 114 kcal  Bielkoviny: 8,4g  Sacharidy: 9,5g  Tuky: 4g  Vláknina: 1,9g