Dezerty

Mám rada voňavé suroviny a do tejto kategórie patrí jednoznačne i kokos. Recept na fit kokosový dezertík, nabitý bielkovinami zvládne každá gazdinka. Musí však rátať s časom ktorý koláč potrebuje na stuhnutie. Ideálne nechať cez noc v chladničke. Poďme na to.

Palacinky. Jedlo ktoré môžete urobiť na tisíc spôsobov a vždy budú iné a chutné. Palacinky s cviklou majú klasickú chuť takže sa nemusíte báť že by ich deti nechceli, práve naopak, bude to pre nich niečo nové. Nielen chutia a majú nádhernú farbu ale sú i nutrične bohatšie ako klasika.

Plod rohovníka obyčajného, Svätojánsky chlieb ... i pod týmito názvami môžete nájsť karob. Karob sú až 30 centimetrov dlhé nepukavé struky. V období plnej zrelosti majú tmavo hnedú farbu a veľmi sladkú dužinu s pomerne veľkými, tvrdými semienkami. Naraziť na neho môžete v celej stredomorskej oblasti, ale aj v niektorých častiach Afriky, Austrálie a...

Keď som bola dieťa, tatino nám podchvíľou robieval na večeru tvarohové guľky. Bol ich plný veľký plytký tanier, jedna ako druhá, posypané škoricovým cukrom a bohato poliate roztopeným maslom. Každý z nás súrodencov vyfasoval lyžicu a postupne sme sa prejedli až k prázdnemu tanieru z tej svojej strany. Táto spomienka mi vyrobila chuť, ktorá...

V chladničke už pár dní dve balenia tvarohu ... je načase dať im príležitosť. Prinášam tip na tento skvelý "čískejk". Prečo tento názov? Sú ľudia, ktorých irituje, že všade navôkol sa stretávajú s označeniami potravín a jedál, ktoré nevedia prečítať. Jednoducho v ich živote sú cesty nasmerované inak. Je to milé a aj to je dôvod prečo môjho manžela...

Tento koláč robím veľmi rada. Je chutný a rýchlo sa míňa aj keď ho prinesiem niekam na občerstvenie. Okrem toho je nabitý bielkovinami a verím, že si ho zamilujete i Vy.

Dezert bez výčitiek? Aj tento prívlastok by si zaslúžil tento recept. No nie je všetko iba čierne a biele. Bez výčitiek, neznamená, že môžete zjesť celý plech s vedomím, že nepriberiete ani gram. Všetko má svoje hranice, i konzumácia fit sladkostí. V každom prípade je takýto dezert oproti klasickému veterníku lepšou verziou. Prečo? Menej kalórií,...

Cheesecake je dezert, pôvodom pravdepodobne zo Starovekého Grécka, ktorý tvorí dve vrstvy: krusta z rozdrobených sušienok a tvarohová vrstva. V začiatkoch bol cheesecake iba pečeným dezertom, v súčasnej dobe existuje i nepečená varianta. V nasledujúcom recepte použijeme namiesto tvarohu grécky jogurt. Tieto mini chutné jogurtové košíčky potešia...